Duiven

15 augustus 2020

 

 

 

 

 

Er zitten best leuke vogels tussen. Toch ga ik er een aantal verkopen. Regelmatig heb ik nu jonge duifjes uit 7 koppels. Je kunt niet alles aanhouden.

11 maart 2020
Ik ga proberen enkele koppeltjes brilduifjes te kopen. Lijkt me een leuke soort om mee te kweken.

21 september 2019

 

 

 

 

 

Prachtig ouder koppel. Er zijn op dit moment 2 jongen. Moeder heeft alweer een ei gelegd. De jongen blijven nog even bij de ouders. Ik ben benieuwd hoe de jongen van dit koppel opdrogen?

11 augustus 2019

 

 

 

 

 

Ik heb een bijzonder mooi ouder koppel zitten. Tot op heden was het nog niet gelukt hier jongen uit te kweken. Er waren twee jongen, ringnummers 12 en 13. Ringnummer 13 heeft het niet overleefd. Ringnummer 12 is deze week uitgevlogen.

 

27 november 2018
foto van het Peru duifje waar ik bij VogelverenigingWestland kampioen mee ben geworden.

 

 

 

 

 

8 november 2018
Enkele foto’s van mijn diamantduifjes. Genomen in één van de grotere kooien.

 

 

 

 

 

4 november 2018
Niet met de duif die ik 27 oktober heb gefotografeerd. Deze doffer behaalde 91 punten. Toch met een geringde vogel werd het kampioenschap binnen gehaald.

27 oktober 2018
Ik heb de jonge Peru-duifjes ingeschreven voor de komende tentoonstelling. Ook heb ik drie jonge duifjes ingeschreven. Twee zijn geringd. Betreft jongen van 2018. Een jong van 2017 is ongeringd. Dit betreft best een mooie vogel, echt jammer dat hij niet is geringd. Verwachting is dat mannen beter scoren dan duivinnen. Dit komt omdat de standaard een grijze hals voorschrijft. Bij de duivinnen is deze gevlekt en komt er bruin voor in de hals waardoor er punten in aftrek worden gebracht.

Doffer aan de linkerkant. Gelijkmatige stiptekening.

Vogel aan de rechterzijde, ook hier een goede stiptekening.

 

 

 

 

 

 

 

8 mei 2018
Vandaag zijn twee Peru-duifjes uitgevlogen. Twee koppels hebben ieder één jong.

 

 

 

 

 

 

         

14 april 2018
De peru-duifjes zijn volop aan het broeden. 4 van de 5 koppels zitten nu regelmatig op het nest en voor zover ik kan zien ook op eieren.

13 januari 2018
Helaas heeft het jonge duifje het niet gered. Het heeft deze week gevroren en blijkbaar hebben de ouders het jong niet warm gehouden of kunnen houden.

4 januari 2018
Het jonge wildkleur diamantduifje vandaag geringd met ringnummer BS78 1.
Vorig jaar duurde het lang voordat er jonge duifjes waren. Ik ben benieuwd hoe het jong zich gaat ontwikkelen.

BS78 1 (2018)

28 december 2017:
Vandaag een jong wildkleur diamantduifje in de volière. Na langere tijd eindelijk weer een jong. Het betreft een jong bij het mooiste koppel waarmee 92 punten is behaald op de tentoonstelling in 2016.

Peruduifjes
Het peruduifje heeft zijn verspreidingsgebied in Chili, Peru en Equador. Het duifje is ongeveer 15 cm. groot. Mannetjes zijn dieper van kleur (grijsblauwe kleur). Het vrouwtje is iets meer bruinachtig van kleur.

Ik start dit kweekjaar (2018) met 5 kweekkoppels.

Ik heb verschillende soorten duiven in mijn bezit:
* Diamantduiven (wildkleur en bont),
* Peru duiven.

Diamantduif bont

Diamantduif wildkleur

Peru duif (doffer)